Helyi közélet

2016.10.02. 09:22

Megvannak a szerződések a duális képzésre Miskolcon

Miskolc - Tíz partnercég kötött megállapodást a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karával.

Miskolc - Tíz partnercég kötött megállapodást a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karával.

Az olajiparban nehéz elhelyezkedni, ha valakinek nincs gyakorlati tapasztalata – mondta Ürmös Richárd, aki angol nyelvű olajmérnök mesterszakon tanul a Miskolci Egyetemen, és hogy az ehhez szükséges tapasztalatot megszerezze, jelentkezett a karon idén induló duális képzésre. Richárd a Mol Nyrt.-hez megy majd gyakorlatra, és az erről szóló szerződést pénteken vehette át Volter Györgytől, a Mol Magyarország Kutatás-termelés Üzleti támogatás vezetőjétől Miskolcon.

„Mérföldkő ez a Műszaki Földtudományi Karon” – ezt már Szűcs Péter, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja mondta a pénteki eseményen. Megtudtuk: a kar tíz partnercéggel kötött szerződést és nyolc hallgató vesz részt a duális képzésben.

A kar dékánja a képzés előnyei közül kiemelte, hogy gyakorlatorientált, emellett a partnercégekkel tovább erősödik az egyetem kapcsolata. „Karunk számára is fontos, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik megfelelnek a vállalatok elvárásainak. A hallgatók számára ez extra teher, hiszen dolgozni is kell, de anyagi szempontból is többletet jelent, illetve gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek” – fogalmazott Szűcs Péter.

Jó szakemberek

– Magam is tanítok a Miskolci Egyetemen, és az a tapasztalatom, hogy amellett, hogy kiváló elméleti tudást kapnak a hallgatók, a gyakorlati ismereteik hiányosak – mondta Kertész Botond, a Colas Északkő Kft. bányászati vezetője. – S mivel jelentős szakemberhiány van, a duális képzéshez való csatlakozásunkkal a célunk, hogy jó szakemberek kerüljenek ki.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában