Életstílus

2012.09.05. 19:23

Piacra költözik a második Dining Guide Food Show

Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - A gasztronómia egyik legfontosabb színterére, a piacra, pontosabban a budapesti Hold utcai piacra költözik a 2012-es Dining Guide Food Show szeptember 7. és 9. között.

Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - A gasztronómia egyik legfontosabb színterére, a piacra, pontosabban a budapesti Hold utcai piacra költözik a 2012-es Dining Guide Food Show szeptember 7. és 9. között.

A Dining Guide étteremkalauz 2011-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre az ingyenes gasztronómiai programsorozatot, hogy nagyszabású rendezvény keretében hirdesse ki az év étterme díj jelöltjeit, személyesen is bemutassa az ország legismertebb gasztrobloggereit és megismertesse a gyermekekkel is a sütés-főzés örömét - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Hold utcai piac felső karéján az érdeklődők megismerkedhetnek a főváros legjobb hamburgereseivel, gyrososaival, kolbászosaival, de kóstolhatnak többek között kínai fogásokat, balkáni pljeskavicát, magyar kaviárt és lángost is. Desszertként kézműves fagyi és gofri csábítja a vendégeket. Az ételek mellé kézműves söröket, borokat és pezsgőt kínál a háromnapos fesztivál.

Magyarország legismertebb, nemzetközi versenyeken is szép eredményeket elért gasztrobloggerei mérik össze főzőtudásukat a Blogkóstoló versenyén szombaton és vasárnap. A megmérettetésen az egymást háromóránként váltó háromfős csapatok ételeit háromfogásos menübe rendezve meg is lehet kóstolni. Kiderül többek között, hogy a lecsó ölthet szusi formát, a Rákóczi túrós kerülhet pohárba, és átértelmeződik a Túró Rudi is.

A KukTanoda Főzőiskola a rendezvény teljes ideje alatt várja konyhájába a családokat. A gyerekek szakértő felügyelet mellett kóstolhatnak bele a konyhaművészetbe, az elkészült ételeket pedig a helyszínen elfogyaszthatják vagy akár haza is vihetik.

A 10-15 év közötti ifjú séfek főzőversenyen is részt vehetnek, ennek előválogatóját rendezik meg a food shown.

A különleges gasztrohétvége részletes programja és a hozzá kapcsolódó fontos információk megtalálhatók a www.diningguide.hu/foodshow2012 internetes oldalon.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!