Devecseriek demonstrációja – a rendőrség mindenképpen tilt, a helyiek mégis megtartanák

A rendőrség mindenképpen megakadályozza, ha a betiltott devecseri demonstrációt mégis megtartják a helyiek. Helybeli civilek az egészségügyi kockázatokkal kapcsolatos teljes és hiteles tájékoztatásért, illetve kárenyhítés helyett teljes kártérítésért tüntetnének félpályás lezárással péntektől, a 8-as főúton. Szerdán a szervező devecseri vállalkozó, Csenki Géza még tárgyal a rendőrökkel, egy újabb helyszínről.

Csenki Géza a független Hírügynökségnek elmondta, hogy szerdán egy újabb helyszínre kérnek engedélyt a rendőrségtől. Ha azt is elutasítják, akkor is megtartják a tüntetést. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az eredeti 8-as főútra tervezett helyszín kapcsán azt közölte, hogy azt a veszélyhelyzet miatt megtiltották. Ha a demonstrációt mégis megrendezik, a rendőrség “megteszi a szükséges és elégséges rendőri intézkedéseket a jogsértés megszüntetésre és a közrend helyreállítására.”

Az eredeti helyszín a 8-as főút Bakonygyepesnél lévő szakasza – eddig tart Devecsertől a hatósági útzár – a második helyszín a főút Vas megyei részén van, a 84-es főút magasságában. Csenki Géza szerint valamelyik helyszínen mindenképpen megtartják pénteken a demonstrációt, akár polgári engedetlenség keretében is.

A demonstráció kapcsán a devecseri polgármester egyébként a Független Hírügynökségnek azt mondta, ő nem támogatja ezt a tüntetést.