Magyarország

2011.04.21. 16:43

Arccal a termelés felé - Demján Sándor keményen fogalmazott

<p>Amíg az állam költségei ilyen nagyok, addig a hazai kis- és középvállalkozások nincsenek biztonságban - mondta Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke.</p>

Az üzletember azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyen bejelentették, hogy az UniCredit Bank is csatlakozik a Széchenyi Kártya Programhoz.

Egyetlen fillér állami és uniós támogatást sem adnék a kereskedelemnek, a bankoknak és a marketingeseknek - fogalmazott igen élesen Demján Sándor. Szerinte a valóban termelő vállalkozások, valamint az őket kiszolgáló logisztikai cégek valamint az idegenforgalom kaphatna csak támogatást. Mindezt az UniCredit Bank székházában mondta, ahol bejelentették: csatlakoznak a Széchenyi Kártya Programhoz.

Patai Mihály a bank elnök-vezérigazgatója elismerte, hogy igaza volt Demján Sándornak 12 évvel ezelőtt, amikor a kis- és középvállalkozások megsegítése mellett érvelt. Akkor még abban hittem, hogy a nagy multinacionális cégek fellendíthetik a magyar gazdaságot - emlékezett Patai Mihály, akinek a véleménye mára megváltozott. Bankja ezért is csatlakozott a programhoz.

A tájékoztatón kiemelték, hogy minden percben egymillió forint jut el a Széchenyi Kártyán keresztül a vállalkozásokhoz. Az UniCredit pedig abban különleges, hogy kisvállalati devizaszámla-csomagot kínál. Ez a bank nemzetközi hálózatát kihasználva olcsóbbá és gyorsabbá teszi az euróalapú átutalásokat és elszámolásokat. A tervek szerint az idén 1000 Széchenyi Kártyát állítanak ki az UniCredit Bankon keresztül.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!