Deutsch Tamás: az év végéig rendezzük a tartozásokat az MTK-nál

Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) – Deutsch Tamás, az MTK elnöke szerint a klub az év végéig minden, az edzők és versenyzők felé fennálló tartozását rendezi.

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke azután nyilatkozott erről kedden az MTI-nek, hogy a sajtón keresztül többen – hétfőn például az Ausztriába távozó kajakos Paksy Tímea, kedden pedig a sportág sikeredzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin – panaszkodtak több havi, sőt, évi bérüknek elmaradásáról.

“Hangsúlyozni szeretném, hogy Paksy Tímeának nagy tisztelője vagyok, nagy sikereket ért el, és egyéni szerencsétlensége, hogy Benedek Dalmával együtt három olimpiáról is lemaradt” – mondta Deutsch Tamás. “Két éve ugyanakkor elhagyta az MTK-t, és abban állapodtunk meg, szóban és írásban egyaránt, hogy a szerződése megmarad, de csak akkor kap tőlünk juttatást, ha eléri a kitűzött eredményeket. Ez sem tavaly, sem idén nem történt meg, s bár a csalódottságát megértem, kijelentem, hogy a klubnak semmilyen tartozása nincs felé.”

Fábiánné és a londoni olimpián ezüstérmes férfi kajaknégyest háromnegyed részben alkotó Pauman Dániel, Kulifai Tamás és Tóth Dávid esetére rátérve a fideszes politikus úgy fogalmazott: az ötkarikás ciklus zárultával szeptember 30-án mindenkinek lejárt a szerződése, de az MTK-nak határozott szándéka, hogy hamarosan új szerződést kínáljon a trénernek és a három versenyzőnek.

“Reményeink szerint október 15-ig ezeket alá tudjuk írni. Szeretnénk nyugodt körülményeket biztosítani a felkészüléshez” – tette hozzá Deutsch Tamás.

Hangsúlyozta: az év végéig nemcsak a kajak-kenu, hanem a többi szakosztályban is szeretnék “az utolsó fillérig” rendezni a tartozásokat, s erre a támogatóknak köszönhetően megvan a fedezet.

“Az MTK-ban 2010-ben állt fel az új elnökség, amely szembesült azzal, hogy a bevételek nem fedezik a kiadásokat. Ezért kerülhettünk ebbe a helyzetbe. Klubvezetőként soha nem panaszkodtam, de azt látni kell, hogy a magyar sport gerincét adó 20-25 sportegyesület mindegyike pokoli nehéz anyagi helyzetben van, s a gazdasági válság miatt sok klub került tartozási spirálba” – mondta az elnök.

Az utóbbi hetekben távozásukat, lehetséges országváltásukat bejelentő kajakosokról – Douchev-Janics Natasáról, Benedekről, Paksyról és Sarudi Alízról – Deutsch Tamás azt mondta: nem szeretné, ha bárki pálcát törne felettük. Emlékeztetett rá, hogy Magyarország például kézilabdában, jégkorongban vagy éppen kajak-kenuban élvezhette-élvezheti a sportolók vándorlásának előnyeit – utóbbi sportágban éppen Janics révén -, most pedig ennek a hátrányát látja.

“Nagyon nem szeretném, hogy alig két hónappal a londoni sikerek, érmek után a mostani történések, nyilatkozatok elhomályosítanák azt a nagyszerű eredményt, amit a sportolóink elértek. A kajak-kenu speciális sportág, minden világversenyen csak egy-egy versenyző szállhat vízre, miközben akár két-három-négy olyan magyar is van, aki dobogón lehetne. Érthető, ha valaki máshol keresi a boldogulást” – tette hozzá Deutsch Tamás.

– MTI –

Címkék: ,