Deutsch Tamás a Mladá Fronta Dnesnek: Európát ma a közép-európaiak mentik meg

Prága – Ötven vagy száz év múlva a mostani migrációs válsággal kapcsolatosan a közép-európai országok vezetőit úgy fogják emlegetni, mint Európa és az Európai Unió megmentőit – fejtette ki Deutsch Tamás a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilapnak adott, szombaton megjelent interjújában.

Az Európát ma a közép-európaiak mentik meg címmel közölt interjúban a Fidesz európai parlamenti képviselője megállapítja: a visegrádi együttműködés nagyon sikeres.

“Büszkék vagyunk a visegrádi együttműködésre és sikereire. Azok az időszakok, amikor ez az együttműködés sikeres volt, sokkal hosszabbak, mint amikor sikertelen volt” – jelentette ki az EP-képviselő. Úgy véli, hogy a mai nehéz helyzetben, amikor milliók lendültek mozgásba, erre az együttműködésre még nagyobb szükség van.

“Meggyőződésem, hogy ötven vagy száz év múlva, amikor valaki megírja korunk történelmét és az egyes országok álláspontját a migrációs válságról, a közép-európai országok vezetőit úgy fogják emlegetni, mint Európa és az Európai Unió megmentőit” – nyilatkozta Deutsch Tamás.

Kérdésre válaszolva leszögezte: meg van győződve arról, hogy a migrációs válság megoldásáról folyó vitákban a visegrádiaknak van igazuk. “Igen, az európai vezetők nagy többsége, eltérően a közép-európai vezetőktől, ebben a kérdésben elveszítette a józan eszét” – állította a Fidesz EP-képviselője.

Deutsch Tamás a problémák súlyossága ellenére úgy gondolja, hogy az Európai Unió túléli a migrációs válságot is és ötven év múlva is létezni fog – derül ki a cikkből.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s