Friss hírek

2011.03.17. 21:51

SPORT - esti sporthírek

<p>Husztiék kiestek a labdarúgó Európa-ligából, döntetlen az európai női kosárdöntő első mérkőzésén, 228 méter feletti ugrás a sírepülő világkupán.</p>

Nem sikerült ledolgoznia háromgólos hátrányát a Huszti Szabolcsot foglalkoztató orosz Zenitnek az Európa-liga nyolcaddöntőjének csütörtöki visszavágóján. Az orosz bajnokcsapat 2:0-ra győzött ugyan a holland Twente ellen, összesítésben azonban a németalföldiek léptek tovább a legjobb 8 közé. Huszti Szabolcs a szünetben állt be csapatába.

A kora esti találkozók másik nagy meglepetése, hogy kiesett a Manchester City is. Az angolok 1:0-ra legyőzték az ukrán Dinamo Kijevet, összesítésben azonban Sevcsenkóék mentek tovább 2:1-gyel. Az angoloknál az első félidő 36. percében a török bíró kiállította az olasz Mario Balotellit.

A portugál Benfica a hazai győzelem után 1:1-es döntetlent ért el a Paris Saint-Germain otthonában és biztosan került a legjobb nyolc közé. Még simábban lépett tovább az orosz Szpartak Moszkva a holland Ajaxon, a hazaiak ezúttal 3:0-ra győztek a Luzsnyiki stadionban, és kettős győzelemmel, 4:0-val jutottak tovább.

A késő esti mérkőzéseken a Dzsudzsák Balázst a soraiban tudó holland PSV idegenben, a skót Rangers vendégeként próbálja meg kiharcolni a továbbjutást. Az odavágón idegenben nyert a spanyol Villarreal a német Leverkusen ellen (3:2), a portugál Porto az orosz CSZKA Moszkva ellen (1:0). Hazai pályán szerzett előnnyel kezdi a visszavágót a portugál Braga az angol Liverpool ellenében (1:0).

Európa-liga, nyolcaddöntő, késő esti mérkőzések, visszavágók, zárójelben az első mérkőzés eredménye:

Rangers (skót)-PSV (holland) (0-0)
Porto (portugál)-CSZKA Moszkva (orosz) (1-0)
Villarreal (spanyol)-Leverkusen (német) (3-2)
Liverpool (angol)-Braga (portugál) (0-1)
---
Döntetlent játszott az Elitzur Ramla és az Arras Pays D Artois a női kosárlabda Európa-kupa döntőjében

Izraelben játszották a második számú európai női kupasorozat döntőjének első mérkőzését. A versenysorozat honlapján követhető mérkőzésen az első percek után végig vezetett a francia Arras - félidőben 33:26, a harmadik negyed végén 45:37 volt az állás; csak másodpercekkel a befejezés előtt egyenlített a házigazda - 61:61 lett a végeredmény.

Az Elitzur Ramlában két amerikai vitte hátán a csapatot: Le Coe Willingham ért el 23 pontot - 7 másodperccel a befejezés előtt ő szerezte a mérkőzés utolsó pontjait is; Tanasha Wright 17 pontig jutott és 12 lepattanót is szerzett. Az Arrasban az ukrán Oleszja Malasenkó volt a legeredményesebb - 18 ponttal; Marielle Amant neve mellett 13 lepattanó áll a statisztikában. Visszavágó egy hét múlva Arrasban.

A sorozatban a magyar csapatok közül a Győr jutott a legtovább, a legjobb 16 között a francia Nantes ellen estek ki. A Szeged a legjobb 32 között búcsúzott, őket is a franciák verték ki.
--
Robert Kranjec ugrotta a legnagyobbakat a planicai sírepülő világkupa versenyek selejtezőjében

A verseny honlapja szerint a szlovén sírepülés-specialista már a bemelegítő sorozatban 217.5 méterig jutott, majd a versenyben 228.5 méteres ugrással hálálta meg a hazai közönség biztatását.

Kranjec 221.3 ponttal nyerte a selejtezőt két norvég versenyző, a 217.9 pontos (227 méterre repülő) Anders Bardal és a 203.4 pontos Anders Jacobsen előtt. 200 méter feletti ugrással kvalifikálta magát a japán Daiki Ito, a norvég Björn Einar Romören és két szlovén síugró, Jurij Tepes és Jernej Damjan is.

A már eleve döntős versenyzők közül Gregor Schlierenzauer jutott 220.5 méterig, Thomas Morgenstern 219.5 métert teljesített; Kamil Stoch kivételével a Top10 mindegyike 200 méter felett "ugrált".

A világkupa versenyeken (kettőt is rendeznek) Ausztriát heten, Szlovéniát és Norvégiát hatan-hatan képviselhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!