Édes ünnep – Madártej-torta az Ország Szülinapjára

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) azzal bízta meg a Cukrászok Ipartestületét, hogy készítse el az ország tortáját augusztus 20-a alkalmából. A különleges édességet egy budapesti cukrászda készíti el, és madártej ízű lesz. A receptet 400 másik cukrászműhelynek is elküldték. Többen jelezték már, hogy elkészítik a madártej tortát az állami ünnepre, így augusztus 20-án valószínűleg sok cukrászdában találkozhatnak az emberek a különleges édességgel.

A profikon kívül a MeH felkérésére több közismert ember, például Csollány Szilveszter olimpikon, Schorbert Norbert fitneszedző, Palcsó Tamás énekes és Karsai Zita táncos is saját készítésű édességgel készül az ünnepre. Ezeket a cukrászok madártej tortájával együtt augusztus 19-én az S.O.S. Gyermekfalu félszáz lakójával osztják meg a Parlamentben. Schorbert Norbi egyébként cukormentes, szójafehérjéből készült tortát süt, amelyet a Heim Pál Gyermekkórház cukorbeteg gyermekei is megkóstolhatnak, akiket szintén meghívnak a rendezvényre.

Emellett az augusztus20.freeblog.hu címre bárki elküldheti saját tortareceptjét augusztus 16-ig. A MeH arra kérte az embereket, hogy süssenek egy tortát a jeles alkalomból, ha szeretnének. A recepteket és a tortákról készült fotókat a hivatal munkatársai és az ipartestület cukrászai bíráják majd el, emellett bárki szavazhat a receptekre 17-étől 20-ig ugyanezen az oldalon. Ide várják a Magyarországnak szóló születésnapi jókívánságokat is.

Az öt legtöbb szavazatot kapott tortafotó és az öt legnépszerűbb jókívánság beküldői a Parlament épületében tehetnek majd egy sétát.