Demszky: "Többen vagyunk, akik elítéljük az erőszakot"

Demszy Gábor
Demszy Gábor
“Néhány száz intoleráns, homofób radikális rettegésben akarja tartani a békére vágyó budapestieket” – áll a főpolgármester vasárnapi közleményében.

Demszky Gábor szerint gyáva és aljas dolog Molotov-koktéllal, savval és vegyszerekkel támadni békés tüntetőkre. A főpolgármester hozzátette: “többen vagyunk mi budapestiek, akik elítéljük az erőszakot és a céltalan rombolást”.

A melegfelvonulás résztvevői nagy bátorságról tettek tanúbizonyságot, amikor úgy döntöttek, hogy a durva és erőszakos fenyegetések ellenére ki mernek állni a nyilvánosság elé. A néhány száz fős “csőcselék” azonban megint megmutatta, hogy csak erőszakos és durva módszerekkel mer fellépni az erőszakot megvető többség ellen – áll a főpolgármester közleményében. Demszky Gábor szerint a randalírozók tettei távol állnak mindentől, amit a világ demokratikus országaiban normálisnak tartanak.

Az ellentüntetők szombaton, immáron sokadszorra, anyagi kárt okoztak Budapesten. Több millió forintba kerül helyreállítani a megrongált városligeti öntözőrendszert, új virágokat ültetni a Kós Károly sétány letaposott és kitépett virágai helyett, és kijavítani a felszedett díszburkolatot az ’56-osok terén és környékén – zárul Demszky Gábor  főpolgármester közleménye.