Demszky: az idei útfelújítási program nem végleges – hiányzik 2,1 milliárd

Idén a főváros több mint 100 kilométernyi utat akar megújítani – pontos szám azért nincs, mert a tervekhez hiányzik 2,1 milliárd forint – mondta Demszky Gábor útfelújításokról tartott szerdai sajtótájékoztatóján. A főpolgármester úgy fogalmazott: remélik, a felújításokra szánt 8,5 milliárdos forrást az állam kiegészíti, hogy 10,6 milliárddal gazdálkodhassanak. Erről pénteken egyeztet a főpolgármester Kóka János gazdasági és közlekedési miniszterrel.

2005-ben 80, 2006-ban 200, idén körülbelül 100 kilométernyi utat újít fel a főváros. A 2007-es útfelújítási program nem végleges, mivel a kormány a tervezetthez képest 5 milliárddal kisebb összeget ad erre a célre – mondta Demszky Gábor. Csökkentettek a programon, de ennek ellenére 100 szakaszon idén is elkezdődnek a munkálatok – tette hozzá. Következő évre maradnak azok az útszakaszok, ahol elengedhetetlen a csatorna-rekonstrukció.

Annak ellenére, hogy csökkentettek a programon, hiányzik 2,1 milliárd forint. Azt reméli a főpolgármester, hogy az állam támogatást nyújt a hiányzó összeghez.

A 2007-es felújítások első üteme március 19-én kezdődött. Ebben 38 út felújtását végzik majd el – kilenc szakasz rekonstrukciója már be is fejeződött. Jelenleg 10 helyszínen dolgoznak, a Damjanich utca például május végére készül el. További 21 helyszínen pedig hamarosan elkezdődik a munka – mondta a főpolgármester.

Demszky Gábor közölte: terv szerint halad az előkészítés, folynak a közbeszerzési eljárások, és május első hetében döntenek a második ütemről. Ebben további 34 útszakasz kivitelezése valósul majd meg.Sporthírek