Demszky átadta a Hegyalja út felújított szakaszát

Elkészült a Hegyalja út Avar utca és a BAH csomópont közötti szakaszának felújítása. A csaknem fél kilométeres, faltól falig felújított útszakaszt Demszky Gábor főpolgármester adta át szombaton. A burkolatcserét megelőzően a víz- és gázvezetékeket valamint a csatornákat is felújították. A munkálatok 11 napig tartottak és valamivel több, mint 42 millió forintba kerültek – közölte a főpolgármester.

Demszky Gábor elmondta: eddig 59 fővárosi útszakaszon fejeződött be a rekonstrukció a három éve indított útfelújítási program keretében. Sok esetben a faltól-falig tartó felújítás mellett közmű-rekonstrukció is történt.

Jelenleg hat úton zajlanak felújítások, és a következő napokban még 10 útszakaszon kezdődnek meg a rekonstrukciós munkálatok – közölte a főpolgármester. Az útfelújítási program második üteme zajlik jelenleg, amelynek keretében 34 útszakasz újul meg, összesen 30 kilométeren. A harmadik ütem szeptemberben kezdődik, ekkor indul egyebek mellett az Árpád híd burkolatának felújítása is, amelyet két hétvége alatt végeznek el a szakemberek.

Az év végéig 108 kilométer útszakasz felújítása már biztosan elkészül, ezekre megvan a fedezet, de ha az ötödik ütembe tartózó 11 útszakasz rekonstrukciójára is megkapják a kormánytól a szükséges forrásokat, akkor 2007-ben összesen 122 kilométernyi burkolat újulhat meg – mondta Demszky Gábor.

A hároméves programban azt ígérték, hogy felújítják a fővárosi kezelésű utak 40 százalékát, ami csaknem 400 kilométernyi új burkolatot jelent. Jelenleg 330 kilométernél tartanak, és reményeik szerint sikerül teljesíteni a 2005-ben tett vállalást – közölte a főpolgármester. Hozzátette: kollégái már dolgoznak a következő 3 éves terven, amelynek keretében évi 100 kilométernyi útszakasz újulhat meg. Ha ez is befejeződik, akkor elmondhatják, hogy teljes egészében rendbe tették a fővárosi úthálózatot – mondta Demszky Gábor.