Demonstrációval készülnek az őszödi beszéd évfordulójára a Kossuth téri tüntetők

Demonstrációval készülnek Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszéde nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulójára a Kossuth téri tüntetőkből alakult szervezetek. Bár a Parlament előtti területre mások már bejentettek egy rendezvényt, a tüntetők úgy tervezik, hogy mindenképp oda mennek.

Kedden bejelentette a rendőrségen a tavaly őszi Kossuth téri tüntetőkből alakult Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Rendszerváltó Fórum a szeptember 17-re – az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulójára – tervezett demonstrációikat. Ennek egyik eleme egy felvonulás lenne, ami a Corvin köztől indulva az Astorián és a Deák téren keresztül a Vértanúk terére vezetne. A tervek szerint ezután a Kossuth téren folytatódna a program, oda azonban már egy sportrendezvény megtartásához területfoglalási engedélyt adtak ki – mondta el a Független Hírügynökségnek Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője.

Hozzátette: megpróbálnak megegyezni a sportesemény szervezőivel, hogy aznapra mondjanak le az Országház előtti területről. Ha azonban ez nem így történik, a demonstrációt akkor is ott folytatnák a tüntetők – fogalmazott Fáber Károly.
Közölte: békés tüntetésre készülnek, de az alkotmányos – véleménynyilvánítási – jogukat nem lehet egy területfoglalási engedéllyel kizárni.

Fáber Károly szerint lehet, hogy pár százan vesznek majd részt a tüntetésükön, de az is lehet, hogy ok ezren. Bár a Magyar Gárda tagjait hivatalosan nem hívták meg, szimpatizánsként részt vehetnek.Sporthírek