Demonstrációt szerveznek a jegyzői döntés ellen

Demonstrációt szerveznek a jegyzői döntés ellen
Demonstrációt szerveznek a jegyzői döntés ellen
Miskolc – Veres Pál melletti kiállásra szólít fel az Együtt miskolci szervezete.

Egy facebook-on terjedő felhívás szerint jövő pénteken délutánra demonstrációra hívja a Városháza elé az Együtt – a Korszakváltók Pártja miskolci szervezete az ellenzéki pártokat – az MSZP-t, a DK-t, a jobboldaliakat és a liberálisokat -, a civil szervezeteket, a Miskolcon élőket.

A tiltakozást Csiszár Miklósnak, Miskolc jegyzőjének a Földes Ferenc Gimnázium – harmadik – igazgatói pályázatával kapcsolatos pénteki döntése váltotta ki. Ekkor derült ki, hogy a jegyző annak ellenére Nagymáthé Sarolta pályázatát támogatja, hogy a jelöltet az iskola tanárainak mindössze 3,5 százaléka látná szívesen a Földes igazgatói székében, szemben a középiskolát 15 éves eredményesen vezető, de eddig két pályázaton a városvezetés által már elbuktatott Veres Páléval szemben, akit viszont mind a tantestület, mind a szülői és tanulói szervezetek 95 százaléka támogat.

Csiszár Miklós azért dönthetett egy személyben a kérdésben, mert a képviselő-testület fideszes vezetése a nyári szünetre való tekintettel úgy döntött, hogy az iskolaigazgatói pályázatokat ne a testület, hanem a jegyző bírálja el.