Demonstációt tart a TMRSZ a Kossuth téren

Demonstrációt tart csütörtök délelõtt az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium épülete elõtt a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezet (TMRSZ). A tervek szerint a helyszínre kétszáz rendõr vonul majd, követelve az évi 450 ezer forintos cafetéria megadását.

Délelõtt fél 12-kor kezdi demonstrációját a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezet (TMRSZ) a fõvárosi Kossuth téren. A rendõrök azért vonulnak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium épülete elé, mert változásokat akarnak a rendõröket hátrányosan érintõ, 2010-tõl érvényes új jogszabályokban, emellett meg szeretnék szüntetni a dolgozóik cafetéria-keretei közötti aránytalanságokat.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, múlt hét szerdán a szakszervezet képviselõit nem engedték be az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) épületébe, ahol a tárca és négy másik rendõri szakszervezet képviselõi tárgyaltak. A 7000 rendõrt képviselõ, és így a legnagyobb létszámmal rendelkezõ TMRSZ korábban tagja volt a demonstrációs bizottságnak, de a többi érdekképviselet kizárta onnan.

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezet fõtitkára a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: a TMRSZ a végsõkig kitart követelése mellett, ha kell a hivatalban lévõ kormány utolsó heteiben is akciózni fog azért, hogy javítani tudjon az ismét becsapott munkavállalók helyzetén.