Helyi közélet

2014.09.22. 14:30

ÉSZAKERDŐ-győzelem a regionális versenyen

Bükkzsérc - A dél-bükki kistelepülés, Bükkzsérc adott otthont a XIII. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális elődöntőjének.

Bükkzsérc - A dél-bükki kistelepülés, Bükkzsérc adott otthont a XIII. STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság regionális elődöntőjének.

A versenyen 15 négytagú csapat vett részt, az erdőgazdálkodásban dolgozó fakitermelők mellett például még tűzoltók is ringbe szálltak. A résztvevők több versenyszámban mérték össze felkészültségüket. Egy 25 centiméter átmérőjű rönköt fejszével kellett elvágniuk, egy motorfűrészen pedig a vágószerkezetet kellett leszerelniük, majd visszarakniuk a helyére. A harmadik versenyszámban kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, darabolás, hasítás és sarangolás szerepelt. A megmérettetésen az ÉSZAKERDŐ Zrt. három gárdával képviseltette magát. Az összetett versenyt az erdőgazdaság II. csapata nyerte. A Pankotai Zoltán, Alberti Tamás, Dávid Gábor, Szolnoki Sándor összetételű gárda mögött a második helyet a Vértes Erdő Zrt. szerezte meg, a harmadik az ÉSZAKERDŐ Zrt. I. csapata lett. A miskolci székhelyű társaság III. együttese az ötödik helyen zárt. Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója azt mondta: fontosnak tartják, hogy az erdőben jól képzett fakitermelő szakemberek dolgozzanak, és az ilyen versenyek rendkívül jó erőpróbát jelentenek számukra.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában