Demcsák Zsuzsa eláll a kormányszóvivői felkéréstől

Eláll a kormányszóvivői felkéréstől Demcsák Zsuzsa. A Független Hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint azért vállalta a kormányszóvivői feladatot, mert a maga lehetőségeivel támogatni kívánta a kormánykoalíció reformjait. A jelenlegi helyzetben azonban úgy ítéli meg, hogy azzal segít a leginkább, ha eláll a felkéréstől. A közlemény szerint támogatás és segítség akart lenni ebben a munkában, nem pedig újabb ürügy pártpolitikai támadásokhoz.

Demcsák Zsuzsa közli: számított támadásokra. Elsősorban a jó néhány éve készült fotói miatt, amelyeket ma, kétszeres édesanyaként is vállalható, ízléses fotóknak tart. Számolt azzal is, hogy férje korábbi üzleti kapcsolatai szintén felkeltik majd a sajtó érdeklődését. Demcsák Zsuzsa leszögezi: a sajtó által idézett ügyekben a férje nem érintett, a bűnözőként emlegetett személyekkel sem személyes, sem üzleti kapcsolatban nem áll. Az eljárások olyan cégek ellen folynak, amelyekben a férjének nincs része.

A szüleit ért támadások mellett legjobban blogja egy félmondata kapcsán kitört vihar viselte meg. Demcsák Zsuzsa úgy fogalmaz: ez volt az egyetlen támadás, amelyet jogosnak érzett, de ez egy rosszul megfogalmazott mondat volt, amely valójában ellentétes világlátásával.
Mégsem magánszempontok miatt döntött úgy, hogy visszalép a kormányszóvivői poszttól, hanem azért, mert nem kíván a radikális ellenzék számára újabb ürügy lenni pártpolitikai támadásokhoz.