Délutánra meglehet az uszálystrand medencéinek engedélye

Hétfő délután akár már fürödni is lehet a budapesti uszálystrand medencéiben, ha minden hatósági engedély meglesz addigra – mondta a Független Hírügynökségnek hétfőn Horváth Éva projektfelelős. Az uszályokból és bárkákból álló strandkomplexumot pénteken nyitották meg, de a medencéket hatósági engedély hiányában még nem használhatták a vendégek.

A bár és a kiszolgáló létesítmények már működtek a hétvégén, az esti programokat is megtartották. Az ÁNTSZ hétfőn már megadta az engedélyt a medencékhez, a vízügyi hatóság pedig délután kezdi meg a terület bejárását. Utóbbira azért van szükség, mert a bárkákat és uszályokat az eredeti engedélytől eltérően használják a strand üzemeltetői, ehhez pedig másfajta számításokat kellett végezni – magyarázta a projektfelelős.

A 2100 négyzetméteres uszálystrand az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található: egy uszály rakteréből kialakított úszó- és gyermekmedencéből, valamint az uszály mellé csatolt két bárkából áll, melyeken büfé, orvosi szoba, zuhanyozók, öltözők és napozóágyak vannak. Az építményen legfeljebb 400 ember fér el, teltház esetén 2 órás korlátozást léptetnek majd életbe: ez azt jelenti, hogy különböző színű karszalagokat csatolnak a vendégek karjára, és az újonnan belépőknek 2 óra elteltével el kell hagyniuk a létesítményt. Az uszálystrand a mostani elképzelések szerint szeptember 30-ig tart nyitva.