Délutáni sporthírek

Arn Gréta is résztvevője az acapulcói tenisz fiestának. Csak a Győr maradt veretlen a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Elfogadta Claudio Ranieri lemondását az AS Roma.

A mexikói üdülőhely salakpályáin egyszerre rendeznek ATP és WTA tornát. A 220 ezer dollár összdíjazású női verseny mezőnyében Arn Gréta a harmadik kiemelt; a német Julia Görges és a szlovén Polona Hercog áll előtte. Arn Gréta első mérkőzését a román Edina Gallovits ellen játssza majd – kedden; a győztes az olasz Romina Oprandi és a cseh Renata Voracova meccs nyertesével találkozik.
Az 1,100,000 dollár összdíjazású férfi verseny kiemeltjei között a spanyol éljátékosok – David Ferrer, Fernando Verdasco, Nicolas Almagro, Albert Montanes – mellett Európát a svájci Stanislas Wawrinka és az ukrán Alekszandr Dolgopolov, Dél-Amerikát két argentín, Juan Monaco és Juan Ignacio Chela képviseli.

Félidejéhez érkeztek a negyeddöntő csoportmérkőzései a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A 2. csoportban a Győr áll az élen: idegenben győzték le az orosz Dinamo és – nagy meglepetésre – a norvég Larvik csapatát, hazai pályán nyertek a német HC Leipzig ellen. Második a Larvik 4 ponttal, harmadik a Dinamo 2 ponttal.
Az 1. csoportban keresztbeverték egymást a csapatok, így sokkal sűrűbb a mezőny: 4-4 pontja van a spanyol Itxako Reyno De Navarrának és a román C.S. “Oltchim” Rm. Valceának, 2-2 pontos a szlovén RK Krim Mercator és a montenegrói “Buducsnoszt” Podgorica.
A góllövő lista élén a Larvik játékosa, a nyártól Győrben játszó norvég Heidi Loke áll 66 góllal; két szerb követi, Katarina Bulatovics a “Buducsnoszt” színeiben szerzett 63 gólt, Andrea Lekics a RK Krim Mercator csapatában ért el 57 találatot; a legeredményesebb győri, Görbicz Anita 55 góllal negyedik.

A nemzetközi szövetség honlapján elérhető információ szerint a Roma edzője azt követően mondott le, hogy 0:3-ról elvesztették a Genoa elleni mérkőzést, ami a csapat egymást követő negyedik veresége lett. Már a hétfői edzés is az 59 éves mester nélkül zajlott, rövid megbeszélés után közös megegyezéssel döntöttek szerződése felbontásáról. Az AS Roma nyilatkozatában megköszönte Ranierinek szakértelmét és elvégzett munkáját.
Utódja Vincenzo Montella lesz, aki játékos korában a Roma csatára volt. Az AS Roma még érdekelt az olasz kupában, valamint a Bajnokok Ligájában is – ahol múlt héten a legjobb 16 között hazai pályán kapott ki 3:2-re a Saktar Donyecktől.