Délutáni sporthírek

Ted Ligety nyerte az óriásműlesiklást a garmisch-partenkircheni alpesisí-világbajnokságon

A verseny honlapján elérhető információ szerint az első futamban leggyorsabb norvég Aksel Lund Svindal mögött nyolcan álltak egy másodpercen belül.
A második futamban Ivica Kostelic nagyot rontott, és hibázott Didier Cuche és Carlo Janka is. Nem tudta megőrizni elsőségét Svindal sem.
Philipp Schörghofer lett végül a harmadik; Cyprien Richard csak 0.08 másodperccel szorult a második helyre. Két futam alapján a leggyorsabb, azaz a világbajnok az amerikai Ted Ligety lett.

Befejeződtek a páros számok a tajpeji műkorcsolyaversenyen

Qing Pang és Jian Tong páros műkorcsolyázásban, Meryl Davis és Charlie White jégtáncban lettek ‘Négy Kontinens’ bajnokai.
A verseny honlapján elérhető információk szerint a világbajnok kínai páros óriási fölénnyel, ötödik alkalommal szerezte meg az elsőséget, a dobogó második és harmadik fokára is kanadaiak állhattak.
Jégtáncban rendkívül kicsiny, mindössze 0.39 pont volt a különbség a rövidprogram után, ám az élen álló kanadai Tessa Virtue és Scott Moir visszaléptek, így az amerikaiak magabiztosan végeztek az élen.

A legjobb 16 között folytatódik a férfi kézilabda EHF-Kupa

A versenysorozat honlapjának információi szerint egy mérkőzést rendeznek pénteken, a többi mérkőzésre szombaton és vasárnap kerül sor; a Tremblay en France és a Balatonfüredi KSE összecsapása vasárnap délután lesz. (A visszavágók egy hét múlva esedékesek.)
A fürediek a moldáv HC “Olimpus-85-USEFS” elleni kettős győzelemmel vívták ki a továbbjutást, a franciák hazai mérkőzésük második félidejében szereztek megnyugtató előnyt a holland FIQAS Aalsmeer ellen.