Délután öt óráig tereléses ellenőrzés az M7-en

Megkezdődött a tereléses ellenőrzés az M7-es 215-ös kilométerénél, ahol minden Horvátország felé tartó autót megvizsgálnak. Az akció egyelőre nem okozott fennakadást a forgalomban. A terelés délután öt óráig tart.

A teherjárműveket, buszokat és a külföldi rendszámú autókat kivétel nélkül kiterelik a sormási pihenőhelyre, de a magyar rendszámú autók jelentős részét is megállítják, amelyeket nem azoknál elektronikus úton ellenőrzik, hogy fizettek -e a pályahasználatért. Az akcióban a rendőrségen kívül vámosok, polgárőrök, az autópálya kezelő, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a Katasztrófavédelem munkatársai vesznek részt. Már eddig is több bliccelőt találtak az ellenőrzések során, ahol lopott autókat is keresnek, valamint a kamionoknál és buszoknál vizsgálják a pihenőidő betartását is.
A rendőrök ügyelnek arra, hogy a sztrádán a forgalom folyamatos legyen.

Közben fokozott közbiztonsági, közlekedési és idegenrendészeti ellenőrzést tartanak az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 158-as kilométerszelvényénél. Az arra haladó autókat szúrópróbaszerűen a Lajta parkolóba terelik, és ott vizsgálják át őket.