Délen már helyreállt a rend – északon még késnek a vonatok

A hideg idõ miatt az országban több vonalon síntörés, váltóállítási probléma nehezítette a reggeli, délelõtti vonatközlekedést. Késések még vannak, de a vasúttársaság igyekszik biztosítani, hogy a késõket bevárják a csatlakozó vonatok.

A zord idõ az ország középsõ, az északi és az észak-keleti régiókban okozott leginkább késéseket. Az ország déli és délnyugati részén helyreállt a menetrend szerinti közlekedés.

Kedden délben még a szobi, illetve váci 10-20, a Budapest – Újszász – Szolnok vonalon közlekedõ vonatok némelyike 10-25 percet késik.. A Budapest és Székesfehérvár között utazóknak átlagosan 10-15 perces késésre kell számítani.

Kelet-Magyarországon (Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Záhony térsége) a regionális vonatok 7-14 perces késéssel járnak. A távolsági vonatok közlekedését lassította az Apafa és Debrecen közötti síntörés, azóta ezt a szakemberek kijavították, de a Budapest – Szolnok – Debrecen – Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon a távolsági vonatok még mindig 10-15 perces késéssel közlekednek.

Északkelet- Magyarországon (Miskolc, Füzesabony, Szerencs térsége) a regionális vonatok 8-15 percet késnek, a távolsági vonatok már csak 10-15 perces késéssel közlekednek.