Délelőtt megoldódhat az Árpád-hídi forgalmi helyzet

Várhatóan délelőtt kijavítják az Árpád hídon az építési terület feletti, ideiglenes áthidaló elemet, amin több autó fennakadt kedden reggel. A hídon a hézagkiegyenlítő szerkezetek cseréje zajlik, de a munkaterület feletti, “fekvőrendőr”-szerű ideiglenes átjárón több autó fennakadt, ezért óriási torlódás alakult ki az Árpád híd és a Margit híd környékén, illetve a környező kis utcákban is.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, fennakadnak a kocsik az Árpád hídon, a felújítási munkákhoz ideiglenesen elhelyezett átjárón. A hídon az építmény tágulásáért felelős szerkezet cserélik, a munkaterület felett elhelyezett ideiglenes burkolat okozza a gondot. Az Árpád híd környékén és kedden reggel kilenc órára a Margit hídon is hatalmas dugó alakult ki.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. tájékoztatása szerint szakembereik reggel helyszíni szemlét tartottak és úgy döntöttek, hogy ideiglenesen hideg aszfalttal meghosszabbítják a szerkezetre vezető fel- és lehajtó részeket. Így minden jármű fennakadás nélkül áthaladhat. A hiba kijavítása elkezdődött, ez idő alatt rendőri irányítás biztosítja a járművek áthaladását. Szerdára már egy átgondoltabb átjárót készítenek a munkaterület fölé.

A munkáltok egyébként hétfőn kezdődtek a hídon, éjszakánként 2 forgalmi sáv zárva van a dilatációs, vagyis a híd tágulásáért felelős szerkezet cseréje miatt. A munkákat este 10 órakor kezdik és reggel 6-kor hagyják abba. Nappal a munkaterületet egy acélból készült szerkezettel fedték le, amely 10 centiméterre kiemelkedik az aszfalt síkjából. Ezen akadtak fenn az autók.