Dél-Európa legnagyobb zenei fesztiválja Újvidéken: 10 éves az Exit

Csütörtök este kezdődik a vajdasági Újvidéken a térség legjelentősebb könnyűzenei fesztiválja, az Exit. A rendezvény idén ünnepli 10. születésnapját. 20 színpadon 500 énekes, zenekar és előadó lép föl. A Péterváradi erőd területén megrendezett Exit vendége lesz többek között a Prodigy, a Madness, a Korn, Moby, Lily Allen, a Kraftwerk, Carl Cox és még sokan mások.

A fesztivál csütörtök este indul, Lily Allen koncertjével, és vasárnap éjjel ér véget a Prodigyvel. Idén a Duna magas vízállása miatt az Exit kempingjét máshova helyezték el: egy kaszárnya udvarán lehet sátrat verni. Újvidéki jelentések szerint a városban a fesztivál idejére már nincs szabad hotelszoba és diákszállás. Magánházaknál azonban még vannak kiadó szobák.

A térség legrangosabb rendezvényének tartott Exitre a bérlet 9990 dinárba (nem egész 35 ezer forint) kerül. A napijegy csütörtökre és péntekre 3490 dinárba (12 ezer forint), míg szombatra és vasárnapra 3990 dinárba (14 ezer forint) kerül elővételben. A helyszínen ennél valamivel drágábban lehet belépőt váltani.

A Péterváradi erődöt a vajdasági miniszterelnök is meglátogatta. Bojan Pajtics elégedett volt a szervezők munkájával. Mint fogalmazott: a rendezvény növeli Szerbia presztizsét Európában.