Decemberben kerül az amerikai mozikba Maggie Smith új filmje a The Lady in the Van

Decemberben kerül az amerikai mozikba Maggie Smith új filmje a The Lady in the Van
Decemberben kerül az amerikai mozikba Maggie Smith új filmje a The Lady in the Van - © Fotó: variety.com
Los Angeles, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) – A Sony Pictures decemberben tervezi bemutatni az amerikai mozikban az Allan Bennett színdarabjából készült azonos című filmet, a The Lady In the Van-t Maggie Smith-szel a főszerepben.

A film premierjét a torontói filmfesztiválon tartják, a brit mozik november közepén mutatják be.

Allan Bennet a West Enden 1999-ben bemutatott színdarabjában szintén Maggie Smith játszotta a főszerepet. A filmet Nicholas Hytner rendezte, aki annak idején színpadra állította a darabot.

A mű valódi történeten alapul, az angol színműíró kapcsolatát beszéli el egy fedél nélküli nővel, Mary Shepherddel, aki az 1970-es években egy lepusztult kisteherautóban leparkolt Bennett londoni házának kocsibeállóján és ott élt 15 éven át.

Bennettet Alex Jennings alakítja, Shepherdet Maggie Smith. A filmben játszik még Frances de la Tour, Roger Allam, Dominic Cooper, Jim Broadbent és James Corden.

A film lesz Hytner első rendezése az után, hogy befejezte tíz évig tartó igazgatói munkásságát a Brit Nemzeti Színházban.

Maggie Smith annak idején elnyerte a brit színházi szakma Olivier-díját a legjobb női alakításért, kritikusok szerint filmbeli alakítása is díjat hozhat számára Hollywoodban és Londonban.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s