Debreczeni József az esélyes ellenzéki jelölt Miskolcon

Akt.:
A Századvég legfrissebb közvélemény kutatása
A Századvég legfrissebb közvélemény kutatása
Miskolc – A Jobbik sorozatos botrányai, korrupciós és identitásválsága megtette hatását. A legfrissebb kutatások szerint már nem Jakab Péter, hanem Debreczeni József a legesélyesebb ellenzéki jelölt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú választókörzetében.

Bár az élen nem történt változás, a Fidesz-KDNP jelöltje, Csöbör Katalin továbbra is őrzi 41 százalékos előnyét, a második és harmadik helyen helycsere történt. Debreczeni József már hibahatáron felül, 3 százalékkal 26-23 százalék arányban vezet a saját pártja ügyei által megtépázott Jakab Péter előtt.

Mint ismeretes a választás hajrájában egyértelművé vált, hogy a Jobbik teljes egészében Simicska Lajos zsebében kötött ki, aki többek között egy luxus Audival hálálta meg kitartottja hűségét. Sorra kerültek elő jobbikos politikusok eltitkolt vadászkastélyai és egyéb ingatlanjai.

Ezen felül a belső feszültség is nőtt a pártban, a néppártosodás okozta identitásvesztés, a párt múltjának teljes megtagadása a pártszakadás veszélyét is felveti.

Ezeket a folyamatokat az ellenzéki szavazók is érzékelik akkor, amikor bizalmukkal inkább Debreczeni Józsefet választják Jakab Péterrel szemben.