Debrecent is bevették a Jegesmedvék

Akt.:
DHK vs. DVTK Jegesmedvék
DHK vs. DVTK Jegesmedvék - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen, Miskolc – A második helyezett Debrecen otthonába látogatott hétfőn este a DVTK Jegesmedvék csapata, amely a Cívisvárost is bevette, és növelte előnyét a táblázat élén.

Az első harmad eleje miskolci fölényben telt, ám a kidolgozott helyzeteket nem sikerült gólra váltani. A játékrész második felében kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám a kapusok állták a sarat.

A második harmadban maradt a miskolci fölény, ám a debreceni kapusban sokáig minden elakadt. A nyomás a 9. percben érett végül góllá: egy szépen kijátszott helyzet végén Galanisz mattolta Vay kapust (0-1). Ezután is többet támadtak a Jegesmedvék, ám újabb gól már nem esett.

dvtk2

A harmadik harmadot egy áthúzódó emberelőnyben kezdhette a Debrecen, ám a vendégek ezt kivédekezték. Sőt! Alig telt el egy perc, miután kiegészültek, máris növelték előnyüket: Somogyi volt eredményes (0-2). A 14. percben Milan és Pavuk akaszkodott össze, és a bunyó végén mindketten mehettek zuhanyozni. A 17. percben szépített a Debrecen Troshin révén (1-2). A hátralévő időben a Macik megtartották előnyüket, és fontos győzelmet arattak.


JEGYZŐKÖNYV

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék

1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Debreceni jégcsarnok, 400 néző. V.: Kincses, Halassy, Muzsik, Váczi.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

Debreceni HK: Vay – Hetényi, Kunaev, Csíki, Hári, Könczei, Saluga, Vincze, Wéber, Dancsfalvi, Godó, Milan, Berta, Kovács, Barabás, Vaszjunyin, Kaskov, Troshin, Emanuelsson, László(k). Edző: Dmitrij Romanov.


Gól: Troshin ill., Galanisz, Somogyi

Kiállítás: 13 perc (+20 perc Milan) illetve 13 perc (+20 perc Pavuk)


Mayer Péter: – Négy napon belül három győzelmet arattunk, és legyőztük a dobogó másik két fokán álló ellenfelünket, így mindenféleképpen elégedett vagyok. Ám annak külön örülök, ahogyan ma a Debrecen fölé kerekedtünk: végig domináltunk, okosan, összeszedetten, a feladatra koncentrálva játszottunk. Az, hogy ma csak két gólt ütöttünk, leginkább a Debrecen kapusának volt köszönhető, aki tényleg jól védett. Mindent összevetve a csapatmunka kiváló volt, a srácok ismét markáns teljesítményt nyújtottak, és így megszilárdíthattuk helyünket a tabella élén.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s