Debreceni vonatbaleset – visszarakták a sínekre a felborult vasúti kocsikat

Talpra állították csütörtök hajnalban azt a két vasúti kocsit, amelyek a szerda délutáni balesetben siklottak ki Debrecen határában. Az első vagont hajnali egy órára sikerült a kerekeire állítani, míg a másikat csak órákkal később tudták sínre tenni. A két vasúti kocsit a tócóvölgyi állomásra vontatják, a súlyos roncsolódások miatt azonban rendkívül lassan haladnak ezzel a szakemberek.

A pályamunkások csak a két kocsi bevontatása után vizsgálhatják át, pontosan mekkora károk keletkeztek a sínekben. A javítás és a takarítás 3-4 órát is igénybe vehet. A Debrecen-Balmazújváros vonalon közlekedő vonatpótló autóbuszokat csütörtök délig rendelték meg, addigra várhatóan befejeződnek a munkálatok – mondta a Független Hírügynökségnek Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. helyettes szóvivője.

A 33-as főúton Debrecen határában szerda délután ütközött össze egy személyvonat egy kamionnal. A rendőrség szerint párhuzamosan haladtak egymás mellett, amikor a jármű hirtelen befordult a sínekre. A balesetben 5-en könnyebb sérüléseket szenvedtek, köztük a mozdony vezetője. A kamion szlovén sofőrje nem sérült meg. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy a fénysorompó tilos jelzést mutatott az ütközés pillanatában. Az utasokat vonatpótló buszokkal szállítják Debrecen és Balmazújváros között.