Debreceni vonatbaleset – újra járnak a vonatok

Újra járnak a vonatok Debrecen és Balmazújváros között. A szakemberek a vártnál gyorsabban végeztek ugyanis a vizsgálatokkal a szerdai baleset helyszínén, csütörtök reggel 8 óra után pár perccel megindult a vonatforgalom a két város között. Kisebb késések még lehetnek errefelé.

Debrecen határában szerda délután ütközött össze egy személyvonat és egy kamion az egyik vasúti átjáróban. A rendőrség szerint párhuzamosan haladtak egymás mellett, amikor a jármű hirtelen befordult a sínekre. A balesetben 5-en könnyebb sérüléseket szenvedtek, köztük a mozdony vezetője. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy a fénysorompó tilos jelzést mutatott az ütközés pillanatában. Az utasokat egy ideig vonatpótló buszokkal szállították Debrecen és Balmazújváros között.

Két vasúti kocsi siklott ki az ütközéskor. A szerelvényeket csütörtök hajnalban daurval emelték vissza a sínekre, majd a tócóvölgyi vasútállomásra vontatták azokat. A további vizsgálatokig az összetört járművek az állomáson maradnak. A baleset helyszínén egy ideig még lassítaniuk kell a vonatoknak – mondta a Független Hírügynökségnek Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. helyettes szóvivője.