Debreceni virágkarnevál Cegléden

Debreceni virágkarnevál Cegléden
Cegléd, Debrecen – A Debreceni Virágkarnevál június 24. és 26. között Cegléd városában mutatkozik be. A Virágkarnevál semmi máshoz nem hasonlítható hangulata három napon keresztül varázsolja el a látogatókat – tudatta a Főnix Rendezvényszervező Nkft.

Immár hagyománnyá vált a Debreceni Virágkarnevál más városokban való bemutatkozása. 2009-ben a vándorút első állomásaként Budapestre, majd Balatonfüredre látogatott a virágkarnevál. – 2010-ben „bevettük” Eger városát, majd átszelve az országot két virágkocsi érkezett Pécs városába, hogy ízelítőt adjon a rendezvényből, kapcsolódva Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz. Debrecen minél több városban szeretné bemutatni a város egyik legimpozánsabb és legismertebb rendezvényét, ezért most Ceglédre látogat két virágkocsi – fogalmaz közleményében a rendezvényszervező cég.

 

A virágkarnevál nemzetközi látványossággá fejlődött

 

Debrecennek visszatérő, állandó rendezvénye a Virágkarnevál, mellyel a város méltóképp emlékezik meg az államalapítás ünnepéről és Szent István király szentté avatásának évfordulójáról is, valamint Debrecen várossá nyilvánításának 650 éves évfordulójáról. A Debreceni Virágkarnevál nemcsak országos, hanem nemzetközi összehasonlításban is rendkívül különleges látványossággá vált sok évtizedes története során. Erre az ünnepre a világ minden tájáról érkeznek színesebbnél színesebb művészeti csoportok produkcióikkal. A Debreceni Virágkarnevál a Speciális Fesztiválok kategóriájában kiváló minősítést kapott, mely szintén bizonyítja hogy rangos, színvonalas eseménye a városnak – olvasható a híradásban.
Debrecen egy hétre valóban a karnevál központjává válik. A város több pontja is bekapcsolódik az ünneplésbe, a Régi Városháza udvarán színházi előadások várják az érdeklődőket. A Baltazár Dezső tér Lurkó ligetté változik, ahol a gyerekekért történik minden. A karneváli menetet kísérő csoportok pezsdítő tánca ad ízelítőt a következő nap hangulatából. Augusztus 15-21. között folyamatos programok várják a karneválra érkezőket. Lesz virágok harca, fodrászparádé, kaktuszkiállítás. Koncertek, forró kubai hangulat a Ricardo Salca Club táncosaival. Táncház 650 táncossal, Queen emlékkoncert és sok-sok sztárvendég. A ráadásban pedig Wolf Kati, Keresztes Ildikó és Varga Viktor szórakoztatja a karneválozókat – bocsátja előre a Főnix nkft.

 

Stadionépítés: virágkarnevál után kezdődhet

Címkék: ,