Debreceni lány a Barátok köztben

Debreceni lány a Barátok köztben
Jakab Zsófi 20 éves debreceni lány és egy egész ország által estéről-estére nyomon követett sorozatban, a Barátok köztben láthatjuk Juhász Bea szerepében.

A debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán szerzett érettségit, jelenleg a Gór Nagy MáriaSzínitanodában tanul színészetet.

 
A tanodán keresztül jutott el a Barátok közt castingjára, ahol Juhász Bea szerepére keresték a megfelelő jelöltet. A válogatásra több százan jelentkeztek, és végül Zsófit találták a legalkalmasabban Fekete Szabi ex-barátnőjét alakító tini szerepére.

 

Nemcsak a színészi pályájában jelentett előrelépést

 

 
Zsófinak, azaz Beának a Barátok közt forgatásán eltöltött idő nemcsak a színészi pályájában jelentett előrelépést, hanem maga a forgatás atmoszférája, hangulata miatt is szívesen járt hétről-hétre a „Mátyás Király térre”.

 
A színházi színészet és a tévés színészet nagyon sokban különbözik. Teljesen más, ha kamerák veszik az apró mimikákat és mozdulatokat, és más a színpadon szükséges felnagyított gesztusok eljátszása. A sorozat szereplőitől nagyon sokat tanulhattam, hiszen a segítségükkel elsajátítottam a tévés-filmes szerepléshez szükséges fortélyokból.  Szerettem Bea szerepét játszani, mert olyan volt, mint ha egy másik oldalamat világította volna meg, viszont mások életének összekuszálása távol áll tőlem, de jó, hogy kipróbálhattam magam egy ilyen szerepben is – árulta el Zsófi.

  

Gyerekkori álom volt a színészet

 

 
Zsófi gyerekkori álma volt, hogy színásznő legyen, amelyet eddig színházban képzelt el, de most belecsöppenve a filmes világba úgy érzi, hogy ez a műfaj sem áll távol tőle, így a jövőben sem zárkózik el a hasonló lehetőségektől. Azért azt hozzátette, hogy véleménye szerint a gyökerek a színháznál vannak.

 
Zsófi kislány kora óta a színház világában mozgott. Tagja volt a debreceni Vasutas Musical Stúdiónak, ahol olyan sikerdarabokban kapott szerepet, mint az Aladin, a Pofon, a Diótörő vagy a Cseke Péter rendezésében a Padlás.
A szintén debreceni Koré Company táncszínház csapatának is részese lehetett, amelynek keretein belül egész Európát bejárhatta.

 

Édesanyja végtelen támogatás segítette

 

 
Balettmesternőjének, Poroszlai Évának köszönhetően került be színház világába, amelyért mai napig hálás, ugyanúgy, ahogy az édesanya végtelen támogatásáért, amely hozzásegítette sikereihez.

 
Az ady-s évei alatt is rengeteget tanulhatott az országos hírnevű dráma tagozaton, ahol Bögös Attila kemény, de mindig a javát akaró kritikái mellett formálódott belőle színésznő.

 
Zsófi, a debreceni évei alatt olyan neves művészekkel dolgozhatott együtt, mint Cseke Péter, Sóvágó Csaba, Dánielfy Zsolt, Kerékgyártó Csaba és Kocsis Gyuri.

 

– SziZs-
hirdetés


hirdet�s