Debrecenben védhetik meg címüket a futsalválogatottak

Akt.:
Debrecenben védhetik meg címüket a futsalválogatottak
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Idén Magyarország, azon belül Debrecen lesz a házigazdája a visegrádi négyek futsaltornájának. A férfi A és férfi U21-es válogatottaknak kiírt viadalt január 22. és 24. között rendezik meg a Főnix Csarnokban.

A visegrádiak futsaltornáját 2003 óta rendezik meg a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák futsalválogatott részvételével, az idei lesz a viadal tizenötödik felvonása. Először fordul elő, hogy a visegrádi országok válogatottjai közül hiányozni fog az egyik, a lengyelek A-válogatottjukkal ugyanis már a január végén kezdődő Eb-re készülnek, és nem tudták vállalni a részvételt. Beugróként egy a lengyeleknél is magasabban rangsorolt, de az Eb-ről idén lemaradó együttes, a horvát válogatott egészíti ki a cseh, szlovák, magyar triót (az U21-es csapatok tornáján ugyanakkor ott lesznek a lengyelek is, így itt a klasszikus négyes tagjai mérik össze erejüket).

A mieink – a torna történetében először – 2016 őszén megnyerték a viadalt, sőt mindjárt dupláztak, hiszen U21-es csapatunk is aranyérmesként tért haza Szlovákiából.

A címvédésre készülő A-válogatottnál a tapasztalt, rutinos futsalosok mellett több fiatal játékos is lehetőséget kap a bizonyításra, nem lesz ugyanakkor ott a tornán Dróth Zoltán, aki ebben az időszakban a kazah klubcsapatában rá váró kihívásokra szeretne koncentrálni.

– A célunk, hogy megvédjük azt a címet, amit 2016-ban elsőként sikerült megszereznünk. Fontos, hogy ismét a legmagasabb szinten versenyeztethetjük a válogatottat, így a felnőtt együttes fiatal játékosai rutint, tapasztalatot szerezhetnek a nemzetközi szinten. Az A-válogatott alaposan átalakult, megfiatalodott a 2016-os szlovákiai tornához képest, az akkori tizennégyes keretből mindössze hatan tagjai az aktuális csapatnak – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Sito Rivera szövetségi kapitány.

Az U21-es válogatottat irányító Fehér Zsolt az mlsz.hu-nak elmondta: bár csapatában is jó néhány változás volt a szlovákiai tornagyőztes kerethez képest, hazai közönség előtt a címvédésért lép pályára az együttes.

– A keret kialakításánál előnyt élveztek azok a játékosok, akik rendszeresen lehetőséget kapnak a felnőtt bajnokságban, bízom benne, hogy a megújult csapattal hasonlóan eredményesen tudunk szerepelni, mint a győzelmünkkel véget ért szlovákiai viadalon.

Az erőviszonyok roppant kiegyenlítettek, szoros küzdelmet várok, három nagyon nehéz meccsen kell helytállnunk”

– fogalmazott az U21-esek szövetségi edzője.

A részletes program elérhető a Debreceni Sportcentrum weboldalán.

Forrás: debrecenisportcentrum.hu / mlsz.huSporthírek