Friss hírek

2008.08.30. 20:12

Az "amstetteni rém" gyermekei is megkezdik a tanévet

<p>Iskolába megy szeptemberben annak az osztrák nőnek három gyermeke, akit apja elzárt a külvilágtól és többször megerőszakolt. A tragikus családi történetre négy hónappal ezelőtt derült fény.</p>

Az iskolában mindent megtesznek majd azért, hogy a gyerekektől távol tartsák a lesifotósokat. A 12 és 15 év közötti gyermekek, két fiú és egy lány korábbi tanitézményükbe térnek vissza. Őket vér szerinti apjuk, egyben nagyapjuk, a 73 éves Joseph Fritzl adoptálta és fölnevelte.

A további gyermekek, egy 19 éves lány és egy 18 éves fiú magánúton folytatja tanulmányait. Ők sosem látták a napfényt, egészen az ügy kirobbanásáig ötéves testvérükkel együtt. A három gyereket egy amstetteni ház pincéjében tartotta fogva Fritzl.

Fritzl lánya, a 42 éves Elisabeth apjától hét gyereket szült, akik közül egy meghalt. 24 éven át tartotta fogva apja őt és a gyerekekt az ablaktalan bunkerben. Fritzl ellen szeptember végén emelnek vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!