Debrecen olimpiát szeretne

Olimpia
Olimpia
Debrecen – Újabb rangos sporteseményre vetett szemet a város, mely – ha a közgyűlés igennel szavaz szeptemberben – megpályázza a 2010-es Ifjúsági Olimpia rendezését.

Újabb rangos sporteseményre vetett szemet a város, mely – ha a közgyűlés igennel szavaz szeptemberben – megpályázza a 2010-es Ifjúsági Olimpia rendezését (e verseny létrehozásáról, melyen 14-18 évesen indulhatnak, nyári kongresszusán döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság).

Bár a kandidálók között van Berlin, Moszkva, Athén, és Torinó is, Orendi Mihály szerint Debrecennek reális esélye van a győzelemre. A Debreceni Sportcentrum Kht. ügyvezetô igazgatója azzal érvelt, hogy e sporteseménnyel a NOB inkább a kisebb országokat, és városokat kívánja helyzetbe hozni, semmint a metropoliszokat. – Mindössze tizenöt sportág versenyszámai szerepelhetnek és legfeljebb 4000 versenyző, kísérő vehet részt.

Debrecenben nem igényel nagyobb ingatlanberuházást a rendezvény, minden megvan, ami csak szükséges – mondta el a Naplónak Orendi Mihály.
Más forrásból úgy értesültünk, hogy a lebonyolítást komoly összeggel, mintegy 30 millió dollárral – közel 6 milliárd forinttal – támogatja a NOB.

– RaL –