Debrecen is Kodály Zoltánra emlékezik

Kodály Zoltán
Kodály Zoltán
Debrecen – A cívisváros zenei életének szempontjából is jeles napnak bizonyult április 11-e: kiváló „apropóval” vette kezdetét a Kodály Zoltán születésének 125. évfordulóját ünneplő események debreceni sorozata.

E napon ismertették a sajtó képviselőivel a Debreceni Kodály Kórus háromlemezes, a névadó összes a cappella vegyes kari művét bemutató cd-sorozatának most elkészült záró darabját, s ekkor jelentették be: Debrecen is rendezvények sorozatával veszi ki a részét az idén Kodály Zoltán születése 125. évfordulójának megünnepléséből.

Halász János alpolgármester a Kölcsey Központ kiállítótermében megtartott sajtótájékoztatón jelezte: a Kodály-év eseménysorozatának megkezdéséhez máris kiváló apropó a lemezsorozat megjelenése, illetve az április 11-ei, esti ünnepi hangverseny a Kölcsey Központban.

A sorozat kiemelkedő alkalma lesz június 23-a, az a nap, amikor, annak idején, a szakközépiskola felvette Kodály nevét; ekkor igyekeznek minden eseményt akképp megismételni, ahogyan az a névadáskor zajlott.