Debrecen hírei

2013.02.23. 16:17

Trükkös lopás - Rendőrségi hírek az elmúlt 24 órából

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 22-én a rendőrök 5 személyt fogtak el - köztük 1 fő körözöttet - és összesen 20 személyt állítottak elő az illetékes rendőrkapitányságra, közülük 8 főt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 22-én a rendőrök 5 személyt fogtak el - köztük 1 fő körözöttet - és összesen 20 személyt állítottak elő az illetékes rendőrkapitányságra, közülük 8 főt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök az elmúlt 24 órában 5 esetben foganatosítottak biztonsági intézkedést. Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyek mindegyike könnyű sérüléssel végződött. Az ittasság ellenőrzés során 4 esetben mutatott a légalkoholmérő pozitív eredményt.

Trükkös lopás

2013.02.22-én 11.15 óra körüli időben egy létavértesi 93 éves idős nőhöz, magukat E-ON dolgozóknak kiadó 2 személy jelent meg azzal, hogy 12.000 Ft-os áram-túlfizetése van, azonban már csak 20.000 Ft-osuk van. A 93 éves nőt egyikük a belső szobába kísérte, ahonnan a sértett elővette a megtakarított pénze tárolására szolgáló dobozt, s visszaadott a húszezresből. Míg az egyik személy vizet kért a sértettől, addig a másik az idős nő figyelmetlenségét kihasználva, eltulajdonította a már ismert helyről az összes megtakarított pénzét kb: 1.500.000 Ft-ot.

Grafiti

A Debreceni Rendőrkapitányság rongálás vétség miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, aki 2013.02.22-én 12.50 óra körüli időben Debrecenben a Vígkedvű Mihály utca egyik házának falára falfirkát helyezett. Szabadságukban korlátozva Hajdú-Bihar megyében az elmúlt 24 órában 3 fő került bűnügyi őrizetbe vételre, s 3 fő tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe: A Debreceni Rendőrkapitányság orgazdaság bűntett miatt vett őrizetbe egy 30 éves férfit, s bírósági elfogatóparancs alapján egy 38 éves körözött férfit. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett miatt egy 19 éves konyári férfit vett őrizetbe. Tulajdon elleni szabálysértés (falopás) miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság egy 22 éves helyi férfit, a Püspökladányi Rendőrkapitányság egy 43 és egy 33 éves helyi férfit vett szabálysértési őrizetbe.

Biztonsági intézkedés

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság járőrei állampolgári bejelentésre reagálva 2013. február 22-én 03.00 órakor kivonultak az egyik hajdúböszörményi presszóhoz, mivel a presszó előtt egy 90 éves idős férfi az útpadkán hiányos ruházatban ült. Megállapítást nyert, hogy az idős férfi térben és időben nem tud tájékozódni. A járőrök az idős férfit meleg teával megitatták, meleg takaróba burkolták, s ellátása céljából a hajdúböszörmény orvosi ügyeletre szállították, ahonnan a mentőszolgálat kihűlt állapotának további kezelése érdekében kórházba vitte. A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei 2013. február 22-én 19.15 órakor Debrecenben a Bólyai utcán egy 51 éves hajléktalan férfit találtak, akit kihűlése elkerülése érdekében a Wesselényi utcai éjjeli melegedőbe szállítottak. 2013. február 22-én délután érkezett a bejelentés a Debreceni Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy egy 12 éves debreceni kislány iskola után nem tért haza. A járőrök 23.15 órakor a külsővásártéri buszállomás egyik padján ülve találtak rá a kislányra, akit édesanyjához otthonába szállítottak. Egy 67 éves férfi eltűnéséről tettek bejelentést hozzátartozói a Debreceni Rendőrkapitányságra. A járőrök a férfi lakásába tűzoltói segítséggel jutottak be, ahol megállapítást nyert, hogy a keresett férfi ott tartózkodik, azonban ingerekre nem reagál. A rendőrök a férfi orvosi ellátásáról gondoskodtak.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!