Debrecen csak majdnem a legélhetőbb magyar város?

Debrecen csak majdnem a legélhetőbb magyar város?
A fővárost kihagyva a merítésből összesen 143 várost vizsgáltak és hasonlítottak össze nemrégiben egy felmérés során, amely alapján ez évben Szolnok lett a legélhetőbb magyar város. Debrecen a harmadik helyen végzett.

A zsűri közel százötven, tízezer főnél nagyobb város közül választotta ki a dobogós helyezetteket. A listában az első helyen Szolnok, a második Zalaegerszeg, a harmadik pedig Debrecen lett. A felmérésben mellesleg a fenntartható fejlődésük alapján hasonlították össze a településeket, amelyben a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) adataira támaszkodva vizsgálták a környezeti és a társadalmi fenntarthatóság szempontjait. A felmérés emellett személyes látogatásokkal is kiegészült, de a zsűri számba vette a már futó és tervbe vett beruházások jelentőségét is.
A harmadik hely, be kell látnunk nem rossz teljesítmény, ám szinte biztosra vesszük, hogy Debrecen számunkra a legélhetőbb és legszebb magyar város. Éppen ezért arra kérjük olvasóinkat, hogy küldjenek nekünk fotókat Debrecenről, hogy mások számára is egyértelmű legyen, hogy Debrecen többre is vihetné egy harmadik helynél. A fotókat a szerk@haon.hu címre várjuk, de közvetlenül Facebook oldalunkra is feltölthetik azokat! A beérkező képeket folyamatosan publikáljuk.

-HAON-