Death, metal

Akt.:
Megemlékezés Párizsban
Megemlékezés Párizsban - © Fotó: Bertalan Ádám
Embertelennek és minden szempontból igazolhatatlannak nevezte Ferenc pápa a párizsi terrorista támadásokat. Pap Gyula jegyzete.

Vallásszakértők megerősítik vélekedését: az igazi iszlámtól semmi sem áll távolabb, mint az önmagáért való, tébolyodott erőszak, hibás a vélekedés, a beállítás, hogy itt vallásháborúról van szó.

Valójában fanatizált „gyilkológépek” követik el a merényleteket, akiknek a saját és így a mások élete sem számít semmit.

Megdöbbentő képsorok járták be a világot, a szervezettségében, volumenében új kategóriát jelentő terrorcselekmény valósággal sokkolta a közvéleményt.

Szörnyű belegondolni, hogy mi lett volna, ha nem akad fel két öngyilkos merénylő a zsúfolásig telt futballstadion biztonsági őrein.

A legtöbb áldozat egy rock koncert helyszínén volt.

Tragikomikus a felismerés, hogy az Iszlám Állam harcosai mennyire tájékozatlanok a zenei irányzatok között, legalábbis közleményükből, melyben azt írják „több száz bálványimádó vett részt egy elfajzott buliban” úgy tűnik.A nevében death (jelentése:halál) metálos együttes valójában kifigurázza a műfajt.

A véres merénylet után azonban senkinek nincs kedve nevetni, a halál figurázott ki mindannyiunkat.

Pap Gyula
hirdetés


hirdet�s