Friss hírek

2009.09.22. 08:34

A Magyar Kerékpárosklub arra kéri a kormányt, támogassák a KRESZ módosítást

<p>A Magyar Kerékpárosklub hétfõi nyílt levelében arra kéri a kormányt, támogassa a KRESZ módosítását. Bár nem mindenben értenek egyet, a tervezetet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) közösen terjesztette be. A szövegbe bekerült a biciklisek javasolta 21 pont is - mondta a Független Hírügynökségnek László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.</p>

A Magyar Kerékpárosklub úgy tudja, az IRM nem támogatja a KHEM által elkészített KRESZ módosítási javaslatot, vagy annak bizonyos részeit, de arra biztatják a kormány tagjait, hogy ennek ellenére is fogadják el a javaslatot - mondta a kerékpárosklub elnöke. László János hozzátette, hogy a biciklisek javaslatára 21 változtatás már bekerült a tervezetbe. Tisztázták például a kerékpár fogalmát és azt is, hogy a biciklisek ezután már nem csak szorosan a járdaszegély mellett közlekedhetnek.

Ezek a javaslatok összhangban vannak az európai és az Európán kívüli országok szabályozásával, a tervezet nemzetközi kutatások alapján, hazai és nemzetközi tapasztalatotok felhasználásával készült - mondta László János.

Arra a kérdésre, hogy a két minisztérium miben nem ért egyet László János nem tudott válaszolni, mert ezt a kerékpárosokkal nem közölték. Egyelõre annyi tûnik biztosnak, hogy a benyújtott javaslatcsomagot a biciklisek és a közlekedési tárca is támogatja, azonban a rendészeti minisztérium a tervezet bizonyos pontjaihoz kommentárt csatol, amibe beleírják, hogy mely módosításokkal nem értenek egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!