Deák-Bárdos: Tatai próbajáték, isztambuli fellépéssel, Rióért?

Akt.:
Deák-Bárdos Mihály
Deák-Bárdos Mihály
Miskolc – Deák-Bárdos Mihály 41 évesen ismét a magyar színeket képviselheti az olimpiai kvalifikációs versenyen.

A Magyar Birkózó Szövetség honlapján adta hírül, hogy a szervezet elnökségi tagja, a Miskolc Városi Sportiskola szakmai vezetője, Deák-Bárdos Mihály újra csatasorba állhat, nemzetközi versenyen léphet szőnyegre, méghozzá nem is akármilyen szintű megméretésen, hanem olimpiai kvótáért, a jövő hét végén, a törökországi Isztambulban. A 41 éves sportember újbóli menedzselése azok után került napirendre, hogy a kötöttfogásúak 130 kg-os súlycsoportjában eddig versenyeztetett Lám Bálint, akinek nem sikerült riói kvótát szereznie, a legutóbbi fellépésén Ulánbátorban olyan könyöksérülést szenvedett, ami nem teszi lehetővé, hogy a jövő hét végén birkózzon. A junior világbajnok helyettesítése kapcsán merült fel a diósgyőri sportember esetleges újbóli bevetése Sike András szakágvezető részéről, aki Tatára hívta Deák-Bárdos Mihályt, hogy saját szemével győződjön meg arról, milyen állapotban van a sportág nagy öregje, az ötszörös vb-ezüstérmes.

– A hét elején kaptam egy telefont Sike Andrástól, aki felvázolta az egyelőre magyar kvóta nélküli súlycsoport gondjait, és megkérdezte, hogy csütörtökön, pénteken le tudnék-e menni Tatára, hogy megnézze milyen állapotban vagyok. Szabadságot vettem ki a munkahelyemen, a sportiskolában, és ide utaztam. Szombaton még itt leszek az edzésen, feltételezem, utána születhet döntés arról, hogy utazom-e Isztambulba, vagy sem – tudtuk meg Deák-Bárdos Mihálytól.

Próbajátékon

Az eddig négy olimpián (2000, 2004, 2008, 2012) szerepelt birkózó már kiváltotta a licencét a nemzetközi szövetségnél, és jelezte a Magyar Antidopping Csoportnak, hol található meg, ha ellenőriznék. Mivel sosem jelentette be a visszavonulását, így nem kell fél évet várnia a visszatéréssel, elvi akadálya nincs bevetésének.

– A jövő héten pénteken lesz az isztambuli verseny, és mivel amúgy is sok szép emlék fűz ide, hiszen itt szereztem Európa-bajnoki aranyat, a legutóbbi olimpiai kvótát, szívesen elutaznék ide – mondta Deák-Bárdos Mihály, aki arra a felvetésre, hogy ez nem turista út lenne, ide kell a kondi, a következőket mondta: – Tisztában vagyok ezzel. Szerintem az erőm megvan ahhoz, hogy versenyezzek.

További részletek az Észak-Magyarország szombati számában olvashatók.

ÉM- BCS
hirdetés


hirdet�s