Deák Bárdos Mihály: átutazóban itthon

By Berecz Csaba
Deák Bárdos Mihály: átutazóban itthon
Miskolc – Kazahsztán után Azerbajdzsán felé veszi az irányt a Diósgyőri BC birkózója.

A Kazah Köztársaság Elnöke Kupa nevet viselő kötöttfogású csapatversenyen, a múlt hét végén Asztanában – tíz együttes közül – második lett a magyar válogatott, amely két román birkózóval egészült ki. A döntőben a mieink 4-3-ra maradtak alul a kazah első csapattal szemben.
Asztana 1998 óta Kazahsztán fővárosa (Alma-Ata szerepét vette át). Ott rendezték meg azt a kötöttfogású csapatviadalt, amelyen a magyar együttes – az 55 és a 60 kg-ban román vendégjátékossal kiegészülve – a nagyon értékes második helyet szerezte meg. Csapatunk legyőzte Kirgizisztánt, Azerbajdzsánt, Kazahsztán B válogatottját és Üzbegisztánt.

Hasznos volt

„Nagyon hasznos verseny volt. Erős ellenfelekkel szemben, összességében jól teljesítettek a srácok. Módos Péter és Kozák István sérülés miatt nem tudott indulni, ezért kellett a két román fiút nevezni, de a Golden Grand Prix három hét múlva sorra kerülő bakui döntőjére remélhetőleg már mindketten felépülnek. Lőrincz Tamás fantasztikusan teljesített, Bácsi Péter és Kiss Balázs elveszített nyerhető meccseket, Fodor Zoltánnak még kell némi idő ahhoz, hogy utolérje magát, Deák Bárdos Mihály pedig szokásához híven hozta a kötelező meccseket” – nyilatkozta Struhács György szakágvezető.

Ötből négyet

És, hogy mit jelent a szakágvezető felsorolásában az utolsó személyt érintő rövid értékelés? Erről maga az érintettet, a Diósgyőri BC birkózóját kérdeztük.
– Az eredményeimről annyit, hogy öt meccsből az első négyet megnyertek, a döntőben az utolsó meccset veszítettem el a kazah fiúval szemben – mondta Deák Bárdos Mihály, akitől azt is megtudtuk, hogy tulajdonképpen csak átutazóban van itthon. – Bár most jöttünk haza, de szerdán már indulunk vissza, Keletre, ugyanis két héten át Azerbajdzsánban, a fővárosában, Bakiban edzőtáborozunk majd, a július második hétvégéjén megrendezendő Golden Grand Prix előtt a házigazdák válogatottjával.