DEAC: minden terület hozzátette a magáét

Bács Zoltán kancellár nyakába is került egy bronzérem
Bács Zoltán kancellár nyakába is került egy bronzérem - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Közös ebéddel ünnepelték a DEAC történelmi bronzérmét, illetve a Szolnok legyőzését.

A DEAC kosárlabdacsapata történetében idén először jutott be a sorozat nyolcas döntőjébe, ott pedig meg sem állt a harmadik helyig. „Kiemelkedő történelmi siker volt a győri bronzdiadal a klub és az egyetem életében is, amelyhez minden területen, a játékosok, edzők, valamint a szakosztály részéről is összetartó csapatmunka és nem utolsósorban nagyszerű játék kellett” – jelentette ki Bács Zoltán kedden az aulában, ahol a szakosztály kosárlabdázóit, szakmai és háttérstábjának tagjait köszöntötték. A kancellár elmondta, a kosarasoknál olyan hangulatú csapat alakult ki, amelyre mindannyian büszkék lehetünk.

A hirek.unideb.hu oldalon közzétett hírben arról is beszámoltak, hogy az intézmény rektora, Szilvássy Zoltán felidézte a sportággal kapcsolatos gyerekkori és egyetemi élményeit.

Az ünnepi köszöntésen részt vett Széles Diána alpolgármester is, akinek – ahogy fogalmazott – szíve csücske a sportág, ő maga is versenyszerűen játszotta. Becsky István, a DEAC kosárlabda-szakosztályának vezetője hangsúlyozta: az egyetem és a város összefogásával minden adott ahhoz, hogy a sportág elmúlt két évben tapasztalt, nagy ívű fejlődése töretlen maradjon.

A sportvezető ezután Bognár Kristóf és Jehenns Manigat játékosok közreműködésével egy-egy Magyar Kupa-bronzérmet adott át Széles Diána alpolgármesternek, Bács Zoltán kancellárnak, Szilvássy Zoltán rektornak, Jávor András DEAC-elnöknek és Ráthonyi Tamás utánpótlás-szakembernek.

HBN