David Navarrót felfüggesztették

Így kezdődött...
Így kezdődött...
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) egyenként 155 ezer euró (több, mint 42 és fél millió forint) megfizetésére kötelezte az olasz Internazionale és a spanyol Valencia labdarúgócsapatát a két gárda Bajnokok Ligája meccse után kitört tömegverekedés miatt.

Az UEFA továbbá hét hónapra eltiltotta a csapat nemzetközi mérkőzéseiről a valenciai David Navarrót. Az ítélet szerint ugyanis Navarro viselkedése robbantotta ki a verekedést a valenciaiMestalla Stadionban. A szövetség a hivatalos jegyzőkönyvek, a mérkőzés játékvezetői csapatának beszámolói, és a stadion biztonsági kameráinak felvételei alapján hozta meg határozatát. Majd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) fordult, hogy az eltiltást tegye teljes körűvé, vagyis a játékos még a spanyol bajnoki, illetve a válogatott meccseken se léphessen pályára.

David Navarro mellett több futballistát is büntetett az európai szövetség: az Inter argentin játékosát Nicolas Burdissót, és a brazil Maicont, valamint a valenciai Carlos Marchenát négy-, az interes Ivan Cordobát három, Julio Cruz-t pedig két mérkőzésről tiltotta el.

A csapatok a döntés írásos kézhezvételét követően, három napon belül nyújthatják be fellebbezésüket.

A két csapat gól nélküli döntetlennel végződő mérkőzésen (ez az eredmény a Valencia továbbjutását jelentette), a spanyolok kispados játékosa David Navarro beszaladt a pályára, és közelből orrba vágta az interes Nicolas Burdissót. A verekedőket alig tudták szétválasztani, de a balhé ezután az öltözőkben folytatódott.