Dávid Ibolya Sólyom Lászlóhoz fordult a miniszterelnök-jelölti vita miatt

Az MDF elnöke levélben fordult Sólyom László köztársasági elnökhöz a miniszterelnök-jelölti vita megvédése érdekében. Dávid Ibolya azt kéri az államfõtõl, kezdeményezze õ az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjeinek vitáját, azaz tegyen javaslatot egy idõpontra, ameddig az országos listát állító pártok miniszterelnök-jelöltjei a választók nyilvánossága elõtt mérik össze programjaikat illetve felkészültségüket.

Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje nyílt programvitára hívta Orbán Viktort és Vona Gábort, a Fidesz-KDNP, illetve a Jobbik kormányfõ-jelöltjeit, de eddig mindkét jelölt kihátrált a felkérés elõl. Az MDF elnöke levelében leszögezte: nem hagyja szó nélkül, hogy a “választókat lenézõ, hatalmi megfontolások” miatt a nyílt vita lekerüljön a napirendrõl.

A választásokon történõ voksolás felelõs döntés, amely elõtt egy tisztes demokráciában a jelöltek nyílt, szemtõl szembeni programvitákkal tisztelik meg a választókat – közölte az MDF. A párt úgy véli, az érintettek nem rejtegetik elképzeléseiket; kötelességük egyértelmûvé tenni, hogy kormányra kerülve hogyan és mibõl valósítanák meg azokat.Sporthírek