Friss hírek

2007.12.13. 16:07

Hajléktalanok szerezhetnek szakképesítést az Oltalom Tagozaton

<p>Az idei tanévben először hajléktalanok számára is indított képzést a Wesley János Szakiskola. A diákok az alapkészségek elsajátítása mellett viselkedéskultúra, beszédművelés, pszichodráma, és egészségtan órákon vettek részt, hétvégén pedig kézműves fogalkozás és testnevelés óra várta őket. Ha minden jól megy, a program résztvevői jövőre OKJ-s képzéseken folytathatják tanulmányaikat.</p>

A kezdeményezés az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség ötlete volt. A felhívásra összesen 41-en jelentkeztek a hozzájuk kerülő hajléktalanok közül, közülük 5 analfabéta. Az "Oltalom Tagozatnak" elkeresztelt képzés a hét minden napján reggel kilenctől délután négyig folyt; az általános iskola első négy osztályának elvégzését igazoló vizsgára végül 15-en jelentkeztek. A tanárok 8 diáknak javasolták a teszt megírását, közülük mindannyian át is mentek a vizsgán, így csütörtökön átvehették a bizonyítványukat.

A szakemberek szerint a hozzájuk jelentkező hajléktalanokban megvan a kellő elszántság ahhoz, hogy kitörjenek abból az élethelyzetből, amibe kerültek, ezért azt szeretnék, ha a bizonyítványt szerzett diákjaik jövőre OKJ-s képzésen folytassák a tanulmányaikat. Ennek érdekében amellett, hogy ezek az emberek januártól az általános iskola felső tagozatait is elvégzik, 17 különböző szakmai képzés közül választhatnak - mondta Mályiné Rubé Katalin, a program elindítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!