Darulesen

Az Ady Endre Általános Iskola 4.b, és 8.c osztályosai egy éve készülnek arra a kirándulásra, amit október elején tettek a Hortobágyra.

Osztálytársuk beszámolója alapján még tavaly elhatározták, ők sem maradnak ki a nem mindennapi élményből, és megnézik a darvak vonulását. Kora délután indultak útnak, s a szürkületi fő programra az Újkert Közösségi Házban egy természetfotó kiállításon kezdtek ráhangolódni, majd ellátogattak a Honvédtemetőbe, a Nagy Sándor kunhalomhoz, s időztek egy keveset Balmazújváros főterén álló szoborcsoportnál is.

 A gyerekek türelmetlenül kémlelték az eget, talán még soha nem várták ennyire, hogy nyugovóra térjen a nap. Hortobágyon a cserepesi madár lesnél állt meg a busz, a negyven csemete lélegzetüket visszafojtva mászott fel a kilátóba a látóhatárt kémlelni.

Nagy volt az öröm, amikor az első madárcsapat megjelent az ég alján, majd elhúzott a fejük fölött. Puskás Evelin le sem vette a szemét az égboltról, Orosz Boglárka próbált fotózni, Varga Robi távcsöve pedig kézről kézre járt, amíg csak be nem sötétedett. A gyerekeket Pósán Ferencé és Nagy Jánosné pedagógusok kísérték el.

K. Z. E.