Darts világbajnokság: Nagy falat volt Belgium

Darts világbajnokság: Nagy falat volt Belgium
Darts világbajnokság: Nagy falat volt Belgium
Ózd – A második forduló jelentette a végállomást a magyar csapatnak a páros darts világbajnokságon (World Cup of Darts). A PDC világszervezet által rendezett rangos eseményen a nemzeti színeket az ózdi Kovács Patrik és Bezzeg Nándor képviselte.

A magyar duó az első akadályt sikerrel vette, hiszen 5-3-ra legyőzték Thaiföldöt, a nyolcad döntőben azonban a jóval esélyesebb Belgium már túl nagy falatnak bizonyult. A világ élvonalába tartozó Huybrecht testvérpár ugyanis 2-0-ra legyőzte a mieinket. A lebonyolítás szerint mindkét csapat minkét játékosa egy-egy, négy nyert legig tartó mérkőzést játszott, ez alapján derült ki, hogy melyik válogatott jut a legjobb nyolc közé. Az első találkozón Kim Huybrechts több mint százas átlaggal, kiváló teljesítménnyel, 4-1-re nyert a szintén remekül dartsozó Bezzeg Nándor ellen.

A húszéves ózdi Kovács Patriknak ez volt az első PDC-s fellépése, amelyen egyáltalán nem vallott szégyent. Ronny Huybrechtstől ugyan ő is 4-1-re maradt alul, de sikerült megnehezíteni a világsztár dolgát. A belgák így végül 2-0-s sikerrel jutottak tovább, a magyar duónak a legjobb tizenhat között ért véget a páros világbajnokság.

ÉM-ME