Dárdaként lelógó jégcsapok

Miskolc – Tűzoltók tetőről lelógó jégcsap eltávolításáról értesítették olvasóink az Észak-Magyarország szerkesztőségét hétfőn Miskolcról, egyben azt tudakolták: mikor hívhatók ki a tűzoltók ilyen vészhelyzet elhárítására. Munkatársunk utána járt a történteknek.

Mint azt a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől megtudtuk, két miskolci helyszínre vonultak a tűzoltók hétfőn, hogy eltávolítsák a jégcsapokat a tetőről. Az Andrássy úton és Perecesen lévő építményről csüngtek le dárdaként az emberi testi épséget közvetlenül veszélyeztető jégelemek. A tűzoltók akkor hívhatók, ha például közúti járdánál, közintézménynél az ember testi épségét vagy életét veszélyeztető jégelemek lógnak alá. A helyszínt az bejelentőek azonban a tűzoltók kiérkezéséig (esetleg körbekerítéssel, kordonozással) biztosítania kell, nehogy valaki sérülést szenvedhessen el.


Lecsaphat a jégcsap Miskolcon

boon | 2010.02.08 20:53

Miskolc – Hatalmas jégcsapok lógnak a belvárosi Papagáj-társasház homlokzatáról Miskolcon, ezért az épület mögött parkoló autók tulajdonosait fokozott óvatosságra intenénk…