Dalos ünnep Besenyőben

Akt.:
Dalos ünnep Besenyőben
Dalos ünnep Besenyőben
Szirmabesenyő – A Szirmabesenyői Népdalkör 20 éves jubileumi dalos találkozóján 10 lelkes csapat pazar gálaműsorral köszöntötte egymást és a közönséget.

Az alsózsolcai, edelényi, felsőzsolcai, sajóbábonyi, sajókeresztúri, sajószentpéteri, sajóvámosi és szögligeti kórusok ajkáról egész nap ki sem fogyott a nóta. Hol búsongva, hol huncut-vidáman, de mindig szívből jövően. A magyar nyelvű, tiszta forrású népdalok egymásba fonódó eszterláncában csak egy a teljesen férfikórus, egyébként női dominancia. De oly szépek és kedvesek a lányok, asszonyok, nagymamák, hogy a felettünk elröpült évek számát is elfeledjük. A találkozó végén pedig zúg a szinte már népdallá cseppkövesedett „Szeressük egymást gyerekek…” Ebben sem volt hiba. „Hisz minden percért kár.”



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter