Friss hírek

2009.03.16. 18:34

Derűlátóan néznek az év elé az irakiak

<p>A 2003-as invázió óta nem voltak olyan derűlátóak az irakiak, mint most - derült ki egy hétfőn nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás eredményéből. A felmérés szerint az irakiak hatvan százaléka úgy gondolja: javulni fog az élete a következő egy évben. Az eredmények alapján jelentősen javult az áramszolgáltatás színvonala, és a közbiztonság is nagyobb lett Irakban.</p>

Az irakiak 85 százaléka szerint a közbiztonság eléggé vagy nagyon jó, és 65 százalékuk mondta azt, hogy jól halad életük - derült ki a brit BBC, az amerikai ABC News és a japán NHK televízió által közösen készített felmérésből. A válaszadók több mint fele (53 százalékuk) szerint az egy évvel korábbihoz képest jobb lett a közbiztonság, és majdnem hatvan százalékuk állította, hogy biztonságban érzi magát lakóhelye környékén.

Az előző évi 12 százalékhoz képest idén már a válaszolók 37 százaléka mondta azt, hogy megbízható az áramszolgáltatás, és 67 százalékuk szerint jó a fűtőolaj és az üzemanyag elérhetősége - ez 48 százalékos növekedést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!