Dackorszak

FC DAC 1904 vs. MŠK Žilina
FC DAC 1904 vs. MŠK Žilina - © Fotó: Cséfalvay András / Forrás: dac.parameter.sk
„Annyi mindent kéne még elmondanom…”, most viszont munkálkodik bennem a DAC. A magyar sporttörvény mereven elzárkózik attól, hogy augusztus 20-án hivatalos labdarúgó-mérkőzést lehessen rendezni bárhol az országban (tűzijáték kizárva a kapuknál), így tálcán kínálta magát az alkalom a sportcsatornának: élő közvetítés Dunaszerdahelyről. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Onnan, ahol közösségi élmény meccsre járni az összmagyarság berkein belül, ahová szerződtették a magyar bajnoki címvédő edzőjét, ahol garantált a telt ház, a különleges miliő. Egyenes adásban láthattuk, miként győzi le a frissen igazolt, gólt szerző Kalmár Zsolttal és Vida Krisztoferrel a soraiban 4–2-re a Dunajska Streda az utóbbi aranyérmes Zilinát – a nagy hangzavarban összetört a zsolnai készlet.

A mérleg egyik serpenyőjében a DAC-korszak aktuális vívmánya, a másikban az előző napi sokk: zárt kapus meccs Újpestről – egyenes adásban. A belga tulajdonossal packázó szurkolói csoport nem nyugszik, a szövetség pedig ily módját választotta a vélt rendteremtésnek. Rossz nézni a kongó lelátókat, kellemetlen hallgatni egy-egy penetráns bekiabálást a zajmikrofon mellől. A futball drukkerek nélkül lehangoló. Nem egészséges a zárt osztály. Ráadásul ártatlanokat is büntetnek ezáltal. Öngól.

Ladányi Tóth Lajos